Hoe kun je aarden? 
Hoe kun je een stevige grondhouding aannemen?
Workshop
Op 5 oktober 2022 gaf ik een workshop over omgaan met studiestress en onzekerheid voor studenten van de Reinwardt Academie in Amsterdam.  Ik werd uitgenodigd om een workshop te verzorgen voor studenten uit verschillende leerjaren.
Ik gaf deze workshop vanuit mijn persoonlijke ervaring in het omgaan met onzekerheid rondom chronisch ziekzijn, en hoe creativiteit en verbeelding mij kan helpen om te onderzoeken hoe ik in het leven sta en wil staan. Door bewustwording te stimuleren en een open houding aan te nemen probeerde ik een stukje nieuwsgierigheid aan te wakkeren bij de studenten om vanuit een ander perspectief naar hun persoonlijke thema's te kijken.
Er was veel dat onder de studenten leeft en wat zij doormiddel van tekenen en verbeelden hebben kunnen delen en verkennen met elkaar. Thema's die voorbij kwamen waren niet alleen de studiestress maar gingen ook over de impact die de corona-crisis heeft gehad op hun persoonlijke situaties en mentale welzijn. Dit was zowel negatief als positief.

Ervaringen:
Studenten gaven aan dat zij het een interessante ervaring vonden om niet gewoon 'tips en advies' te krijgen om om te leren gaan met studiestress, maar door te tekenen, te ervaren en zelf te doen het onderwerp op een heel andere manier te benaderen dan verwacht. 
Studenten vonden het fijn om materialen in hun handen te hebben, en creatief bezig te mogen zijn. En ook om even de tijd te nemen om stil te staan bij wat er werkelijk speelt en belangrijk voor hen is.

Andere projecten >>

Back to Top