Wat is betekenisvol contact?​​​​​​​
In ons onderzoek en in het vormgeven van dit traject hebben we twee korte filmpjes gemaakt waarin het verlangen naar waardevol sociaal contact in tijden van covid-19 wordt verbeeld, maar ook de betekenis van waardevol contact wordt onderzocht.
De muziek in beide video's is uitgevoerd door klassiek pianiste Lies Colman. Onze samenwerking heeft online plaatsgevonden. Door covid-19 was het niet mogelijk om elkaar live te ontmoeten.
Samen met Lies werkte ik aan een case study rondom eenzaamheid bij ouderen in de stad/ wijk. We transformeerden de case study rondom eenzaamheid naar een onderzoeken van betekenisvol contact.
Dit deden we doormiddel van muziek, poëzie en visuele verwerking in de volgende twee korte video's:
In de tweede film 'Exploring valuable contact' werkte ik samen met mijn moeder (filmen) en  mijn oma (handen) die door de restricties in het verzorgingshuis te maken heeft met eenzaamheid en wordt beperkt in haar behoeftes voor aanraking, zoals zoveel mensen in deze periode ervaren. Ons verlangen elkaar aan te raken was zo groot dat we elkaars handen masseerden en verkenden. In afstemming met elkaar, met mondkapje op en goed de handen wassen voelden we ons veilig in de uitvoering van het project.
ARTISTIEKE SAMENWERKING met LIES COLMAN - CLASSICAL PIANIST
Voor dit project werkte ik samen met klassiek pianist Lies Colman. We waren een klein team, maar voelden ons verbonden in het thema. We zijn beide kunstenaars en hebben beide affiniteit met kunsteducatie in brede zin van het woord. En beide werken we graag buiten de gebaande paden, voorbij aan de esthetische waarden van een kunstproject.
ARTIST RESIDENCE BIJ FUTURE BASED & FILLIP STUDIOS

Andere projecten >>

Back to Top