Ik werk met een Kunstenaarsmindset. Het is voor mij een flexibele en creatieve manier van doen en handelen, vanuit waarnemen, voelen, denken en doen. 
Dit pas ik zowel bewust als onbewust toe, zowel in mijn dagelijkse leven, als in de projecten en uitwisselingen met anderen, maar ook in bijvoorbeeld vrijwilligerswerk. Het maakt dat ik zoveel mogelijk denk in mogelijkheden, en open sta voor nieuwe uitdagingen en ontmoetingen.
Het begrip de ‘kunstenaarsmindset’ is ontwikkeld door Merlijn Twaalfhoven en wordt nader beschreven in zijn boek Het is aan ons

De kunstenaarsmindset in jou
Ik geloof ook dat de kunstenaarsmindset in iedereen zit. Dus ook in jou. Als je bewust kijkt naar jouw doen en handelen, en actief onderzoekt en toepast wat dicht bij je ligt, wordt je fantasie geprikkeld; het stimuleert nieuwe ideeën, en zo kun je jouw verbeeldingskracht (verder) ontwikkelen. 
Het kan een positieve bijdragen hebben door flexibel denken bij het benaderen van (ingewikkelde) vraagstukken en daar constructief oplossingen voor te vinden maar ook in samenwerking en in het contact met een ander.
Wat betekent de 'kunstenaarsmindset' voor jou?
Turnclub
In 2020 kwam ik voor het project 'Stil de Tijd' bij de Turnclub terecht. Ik ontwikkelde daar een projecten rondom dementie. Omdat ik vanuit verschillende invalshoeken 
Van 2021 tot 2023 was ik vrijwillig community builder bij de Turnclub voor de Kunst en Zorg community.

Gerelateerde artikelen >>

Back to Top